2022/02/11، 22:14:15
شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری ها به خصوص اردبیل است ، که در آن برنج را به جای آب با شیر درست می کنند و معمولا به صورت کته تهیه می شود و به همراه آن از کشمش و هویج رنده شده و خرمای تفت داده شده و در صورت تمایل از گوشت هم استفاده می شود.
برنج
۲ پیمانه
شیر
۲ پیمانه
کشمش
۲ ق غذا خوری
زعفران دم کرده
۳ ق غذا خوری
خرما
۵ عدد
فیله مرغ
۵ عدد
کره و روغن
به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
به مقدار لازم
لیموترش
۱ عدد
فیله های مرغ را به همراه ادویه ، نمک ، زعفران و آب لیمو ترش مزه دار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند.
۲ پیمانه
شیر
۲ پیمانه
کشمش
۲ ق غذا خوری
زعفران دم کرده
۳ ق غذا خوری
خرما
۵ عدد
فیله مرغ
۵ عدد
کره و روغن
به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
به مقدار لازم
لیموترش
۱ عدد
فیله های مرغ را به همراه ادویه ، نمک ، زعفران و آب لیمو ترش مزه دار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند.
برنج را به مدت 2 – 3 ساعت در آب و نمک خیس کنید.
آب برنج را خالی کنید و به همراه شیر در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
شیر باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.
کمی زردچوبه و زعفران و روغن به قابلمه اضافه کنید و مخلوط نمایید و صبر کنید تا شیر به خورد برنج برود و تبخیر شود.
از زردچوبه حداکثر به اندازه 1 قاشق چایخوری استفاده کنید وگرنه ممکن است برنج را تلخ کند.
احتمال این که اوایل جوش آمدن ، شیر سر برود وجود دارد پس کنار گاز بمانید.
شیر که تبخیر شد ، برنج را به مدت نیم ساعت دم بگذارید.
کشمش ها را در تابه با کره کمی تفت دهید تا پف کنند.
هسته های خرما را در صورت تمایل خارج کنید و خرما را هم تفت دهید تا نرم شود. شیر پلو را در دیس بکشید و تکه های مرغ ، خرما و کشمش را برای تزئین روی پلو استفاده کنید.