خرید شارژ ایرانسل و همراه اول و رایتل،پرداخت قبوض و خرید بسته های اینترنتی خرید شارژ ایرانسل و همراه اول و رایتل،پرداخت قبوض و خرید بسته های اینترنتی
خرید شارژ ایرانسل و همراه اول و رایتل،پرداخت قبوض و خرید بسته های اینترنتی


خلاصه  آمارِ  موضوعِ  معرفی انواع کنسول بازی ویدئویی از سال 1994 تا به امروز
زمان کنونی: 2024/11/24، 14:49:48
کد تاپیک: 22 - لینک تاپیک:
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Emma
آخرین ارسال: Emma
پاسخ 1
بازدید 578

[-]
کلمات کلیدی
1994 کنسول معرفی انواع به امروز بازی از سال ویدئویی تا

معرفی انواع کنسول بازی ویدئویی از سال 1994 تا به امروز
آفلاین Emma
مدیر تالار
*****
تاریخ عضویت: Dec 2021     ارسال‌ها: 97  موضوع‌ها: 56   اعتبار: 11
لایـک ها: 94 ، لایـک شده 88 بار در 54 ارسال
امتیاز: 852/88𝒫
شماره شناسه کاربر: 3
بوسیدمش در کافه های خسته ی در راه
#1

[تصویر:  unnamed-1_clc3.jpg]








مدت زمان محدودی است که از عرضه کنسول های قدرتمندی مانند PlayStation5 و XBOX one می گذرد. این کنسول ها نماینده نسل نهم و هشتم بازی های ویدیویی هستند. شاید بتوان گفت که گذشتگان هرگز تصور چنین کنسول های بازی را با قابلیت های فراوان و کیفیت خیره کننده در ذهن نداشتند، چرا که آن ها با میکرو، آتاری و سگا بازی می کردند. از سال 1967 تا به امروز تقریبا هشت نسل از کنسول های خانگی بازی های ویدیویی به بازار های جهانی راه یافتند.

در سال های اخیر نیز هر ساله شاهد شگفتی بی نظیری در ابزار ها و بازی های  این عرصه هستیم. روند تولید این کنسول های خانگی همواره با پیشرفت و ارتقا تکنولوژی همراه بوده و تقریبا هر نسل با تغییرات زیادی نسبت به نسل قبل همراه بوده است.

بهبود در روند طراحی، راحتی دسته های بازی، ساخت بازی جدید یا ارتقا بازی های قدیمی و بالا بردن کیفیت بازی، کیفیت فنی کنسول و کیفیت متریال استفاده شده، همیشه در حال رشد بوده و سالیانه باعث جذب افراد بیشتری به کنسول های جدید بازی بوده است.




معرفی 9 نسل بازی های ویدیویی
نسل اول این بازی ها مرتبط به سال های 1972 تا 1983، نسل دوم از سال 1976 تا 1992، نسل سوم از 1983 تا 2003، نسل چهارم از 11987 تا 2004، نسل پنجم از 1993 تا 2005، نسل ششم از سال 1998 تا 2013، نسل هفتم از سال 2005 تا 2017 و نسل هشتم از 2012 تا امروز را پوشش می دهند.

سال 1994
در سال 1994 برند سونی عنوان تجاری playstation را به بازار معرفی کرد. از ویژگی های منحصر به فرد این محصول داشتن پردازشگر 1 هسته و CDROM دو سرعته بوده است. اولین پلی استیشن به کارت گرافیک 1 مگابایتی و 128 کیلوبایتی مجهز بوده است.

سال 2000
در این سال، PSONE به بازار عرضه شد. این کنسول با کمی تغییرات نسبت به نسخه قبلی وارد بازار شد. در اواخر همین سال پلی استیشن 2 نیز از طرف برند سونی وارد بازار شد. این پلی استیشن از نسل ششم کنسول های خانگی بود. این دستگاه دارای پردازشگر 1 هسته ای، 32 مگابایت حافظه و کارت گرافیک با کیفیت بالا، پشتیبانی از DVD و درگاه USB است.

سال 2001
در سال 2001 میلادی برای اولین بار شرکت مایکروسافت ایکس باکس را وارد بازار کرد. به جرات می توان گفت که این کنسول قوی ترین کنسول بازی خانگی نسل ششم به شمار می آید.

سال 2004
کنسول PLAYSTATION 2 SLIMLINE کم حجم بود و نسبت به مدل های قبلی صدای کمتری داشت. علاوه بر این از درگاه ETHERNET نیز برخوردار بود.

سال 2005
در این سال ایکس باکس 360 وارد بازار شد. این محصول نسبت به نمونه قبلی هارد قوی تری دارد و در همان سال نیز رقیب سرسختی برای پلی استیشن 3 شرکت سونی محسوب می شد.

سال 2006
پلی استیشن 3 اولین کنسول گران قیمت موجود در این عرصه به حساب می آمد که به درایور BLU-RAY مجهز بود. پردازشگر CELL 7 هسته ای، قدرت این دستگاه را به نسبت گذشته بیشتر کرده بود که این عامل یک ارتقا هیجان انگیز برای طرفداران گیم به حساب می آمد.

سال 2009
عرضه پلی استیشن دو SLIMLINE در سال 2009 رخ داد. اسلیم پلی استیشن 3 در سال 2009 وارد بازار شد. از ویژگی های بارز آن می توان به صدای کمتر و مصرف انرژی کمتر در آن اشاره کرد.

سال 2010
کنسول ایکس باکس 360S ارتقا یافته ایکس باکس 360 بود البته با ویژگی های منحصر به فرد تر و اندازه کوچک تر. از ویژگی های مهم این محصول می توان به دکمه های لمسی و پورت USB اشاره کرد، علاوه بر آن، این کنسول صدای کمتری نسبت به مدل های قبلی دارد.

سال 2012
شروع سال 2012 با پلی استیشن SUPER SLIM 3 همراه بوده است. این پلی استیشن در حالی وارد بازار می شود که نسبت به نمونه قبلی خود باریک تر و سبک تر است. این کنسول با تغییرات کاربردی همراه بوده و باز هم در این نسخه از صدای کنسول کاسته شده و در ظاهر آن نیز تغییرات گسترده ای ایجاد به وجود آمده است.

سال 2013
PLAYSTATION 4 در سال 2013 غوغای عجیبی به پا کرده است. CPU این دستگاه هشت هسته ای است و 8 گیگابایت حافظه دارد. قابلیت اشتراک گذاری ویدیو و پورت میکروفون آن هدست بوده و تغییر در ارگونومی فیزیکی کنسول و دسته در آن وجود دارد.

این محصول توانست در مدت زمان یک روز 1 میلیون نسخه بفروشد. جدیدترین ایکس باکس در سال 2013 تحت عنوان ایکس باکس 360E ارائه شد. این محصول طراحی خاص و منحصر به فردی داشت، در صورتی که ویژگی های آن به نسبت گذشته تغییر خاصی نکرده بود. در این سال یک اتفاق ویژه دیگر هم رخ داد، آن هم ورود ایکس باکس وان به بازار بود که هنوز هم جز مهم ترین و پرطرفدار ترین کنسول های بازی است.

تفاوت PS4 و XBOX one



ان انتشار اولین اخبار در مورد ورود به دنیای بازی های ویدیویی، رقابت میان کنسول ها آغاز شد. مشخص شد که شباهت میان کنسول های ps4 و ایکس باکس وان بسیار زیاد است و در مقابل تفاوت آن ها با کنسول های نسل قبل مانند آتاری و میکرو نیز بسیار زیاد است و نمی توان آن ها را از یک خانواده به حساب آورد.

بازی های دیجیتال از اولین روز ورودشان به خانه ها، جذابیت بسیار زیادی را برای مخاطبان خود داشتند و از جدید ترین و بروزترین تکنولوژی ها بهره می بردند. امروزه تکنولوزی تا جایی پیشرفت کرده است که کنسول های سه بعدی آخرین و بروزترین تکنولوژی ها را به خانه طرفداران گیم آورده و فضایی فوق العاده را ایجاد کرده است.

تفاوت های داخلی ps4 و xbox one
برای طرفداران پر و پا قرص و حرفه ای بازی های ویدیویی، مشخصات فنی کنسول های بازی اهمیت بسیار زیادی دارد. تفاوت این دو کنسول از نظر مشخصات فنی به شرح زیر است:

پردازشگر cpu
هر دو کنسول پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان از پردازنده هشت هسته ای 86X جگوار استفاده می کنند. پردازنده آن ها قدرت یکسانی دارد، اما سرعت پردازنده ایکس باکس روی 1/75 گیگا هرتز و پلی استیشن 1،60 گیگا هرتز محدود شده است.

حافظه موقت RAM
پلی استیشن 4 از حافظه موقت یا رم 8 گیگا بایتی GDDR5 و ایکس باکس از رم 8 گیگابایتی DDR3 بهره می برد.

گرافیک GPU
می توان گفت گرافیک دستگاه بیشترین سهم را در ساده سازی انتخاب کاربران دارد. به صورتی که فلسفه تولید کنسول های نسل هشتمی در ابتدا همین ارتقا سطح گرافیکی بازی ها بوده است. در این قسمت باید بگوییم که ساختار گرافیکی هر دو کنسول مشابه است.

PS4 و XBOX ONE قادر هستند تا بازی های با کیفیتی را به صورت کاملا روان اجرا کنند. هر دو کنسول نیز قادر به پخش تصاویر با کیفیت 1080 پیکسل هستند.

حافظه داخلی HDD
در حالت پیش فرض PS4 و ایکس باکس وان از حافظه داخلی 500 گیگا بایتی استفاده می کنند. این حافظه داخلی را می توان در PS4 نیز به آسانی ارتقا داد، البته که تعویض حافظه داخلی در ایکس باکس کاری بسیار دشوار است و معمولا افرادی که این دستگاه را دارند حافظه آن را ارتقا نمی دهند، اما می توان با اتصال یک هارد اکسترنال برخی آپدیت ها را بر روی آن قرار داد. هم اکنون هر دو کنسول با حافظه داخلی 1 و 2 ترا بایت در دسترس طرفداران قرار دارند.

تفاوت پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان از نظر ظاهری
PS4 بدنه ای باریک، براق و بسیار زیبا دارد. بر روی بدنه آن یک نور آبی رنگ بسیار جذاب در زمان روشن بودن دستگاه خودنمایی می کند. این وضعیت برای ایکس باکس متفاوت است. این کنسول نسبت به پلی استیشن 4 بزرگ تر است و در طراحی آن ظرافت چندانی به کار نبرده اند. البته این موضوع هرگز باعث نشده است که ظاهر ایکس باکس وان زشت باشد، بلکه از جهات دیگر بسیار شکیل است.

تفاوت دسته بازی در PS4 و XBOX ONE
یکی از عمده ترین تفاوت های پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان در کنترلر بازی است. اگر نگاهی کلی به دسته هر دو کنسول بیندازید، متوجه می شوید که آن ها ظاهر خود را از نسل قبلی قرض گرفته اند. بیشتر دوستداران بازی های ویدیویی معتقدند که ایکس باکس 360 بهترین دسته بازی را در میان کنسول ها دارد.

برند مایکروسافت هم از کنار این همه تمجید و دیدگاه مثبت به آسانی عبور نمی کند. آن ها تلاش کرده اند با حفظ شکل اصلی دسته بازی ایکس باکس، تنها به تقویت عملکرد و ارگونومی آن بپردازند. در این زمینه شرکت سونی هم بی تفاوت نبوده است و با اعمال تغییراتی بر روی دسته های بازی کلاسیک به صدر خبر های دنیای تکنولوژی رفته است.

سونی یک تاچ پد را بر روی دسته بازی اضافه کرد که در نوع خود بسیار جذاب است. این تاچ پد کار کردن با پلی استیشن را بسیار آسان تر از قبل می کند. علاوه بر این در نمای جلویی دسته پلی استیشن 4 یک چراغ تعبیه شده است. رنگ این چراغ در حین بازی و با توجه به شرایط بازی تغییر می کند.

تفاوت پلی استیشن و ایکس باکس وان از نظر بازی های انحصاری
یکی از عواملی که این دو کنسول جذاب و قدرتمند را از هم متمایز می کند، بازی های انحصاری این دو کنسول است. هر دو برند مایکروسافت و سونی برای این که بتوانند در بازار بمانند و عرصه را برای دیگر رقیبان سخت تر کنند، بازی های انحصاری ویژه خود را دارند.

به همین دلیل است که گیمر هایی که به صورت تخصصی دنیای بازی های ویدیویی را دنبال می کنند، در خرید این کنسول ها دقت و تمرکز بیشتری را به خرج می دهند. نکته مثبت این جا است که بیشتر بازی های ویدیویی برای هر دو کنسول ارائه می شوند.

معرفی PLAYSTATION 5


این کنسول در سال 2020 وارد بازار شده است. پردازنده PS5 از نسل سوم رایزن بوده و از معماری ZEN 2 بهره می برد. به مدد این پردازنده، PS5 از صدای سه بعدی بهره مند است. امکان پخش صدا سه بعدی از طریق دستگاه های معمولی  به راحتی امکان پذیر است و نیاز به خرید هدست نیست. گرافیک PS5 نسب به PS4 به شدت پیشرفت کرده است.

این کنسول از رزولوشن 8K پشتیبانی می کند، علاوه بر آن  PS5 از قابلیت ساپورت بکوارد نیز برخوردار است و بازی های PS4 را اجرا می کند. این کنسول به دیسک درایو مجهز است و بازی های فیزیکی را نیز اجرا می کند. این دستگاه دارای 24+4 گیگابایت رم می باشد و از سال 2015 به مدت 4 سال در دست توسعه بوده است.

مقایسه فنی کنسول پلی استیشن 5 با پلی استیشن 4
در حال حاضر که کنسول جدید شرکت سونی یعنی پلی استیشن 5 به صورت کامل معرفی شده است، بسیاری از طرفداران چشم انتظار کسب اطلاعاتی بیشتر از هیولای نسل بعد این کمپانی هستند. در ادامه به مقایسه این کنسول نسل نهمی با PS4 می پردازیم.

پردازنده اصلی
کنسول PS4 و برادر میان نسل آن یعنی PS4 PRO هر دو از پردازنده شرکت AMD است. دو پردازنده 4 هسته ای این کنسول در مجموع 8 هسته فعال را به کاربر ارائه می کنند. PS5 نیز از یک پردازنده هشت هسته ای استفاده می کند.

پردازنده گرافیکی
PS4 از یک چیپ گرافیکی مجتمع بر روی پردازنده اصلی استفاده می کند که آن نیز توسط AMD ساخته می شود و اصطلاحا با عنوان APU شناخته می شود. PS5 نیز از یک چیپی مشابه استفاده می کند.

سیستم صوتی
بر روی پردازنده اصلی PS5 یک چیپ ست مخصوص صدا وجود دارد که در PS3 نیز موجود بوده است. کار این قطعه ایجاد جایگذاری صدا در مکان درست و دقیق خود است. در این سیستم صدای هر شی به صورت کاملا مجزا و اختصاصی برای آن در نظر گرفته می شود.

حافظه SSD
حافظه بسیار سریع SOLID STATE DRIVE قطعه جدیدی است که در حال حاضر به PS5 اضافه شده است. هم اکنون در بازار کامپیوتر این حافظه به خوبی جای خود را در میان رقبا باز کرده است و جایگزین مناسبی برای حافظه های چرخان و کند قدیمی شده است. متاسفانه کنسول های قبلی از انواع قدیمی تری از هارد استفاده کرده اند. لازم به ذکر است این عامل در لودینگ بازی ها بسیار موثر است.

کلام آخر
تکنولوژی و پیشرفت آن همیشه برای انسان ها شگرف و کار ساز بوده است. همانطور که مشاهده می کنید رد پای تکنولوژی در مباحث مرتبط با بازی و سرگرمی نیز دیده می شود. این روزها کنسول های مختلف بازی توانسته اند کاربران زیادی را جذب کنند و لحظات مفرح و سرگرم کننده ای را برای آن ها ایجاد کنند. اگر شما هم تجربه استفاده از کنسول های نسل نهم را دارید، نظرات خود را از طریق کامنت سایت با ما و کاربران به اشتراک بگذارید.

پاسخ
لایـک شده توسط
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری موضوع
اشتراک گذاری موضوع در واتساپ اشتراک گذاری موضوع در تلگرام اشتراک گذاری موضوع در پینترست اشتراک گذاری موضوع از طریق ایمیل اشتراک گذاری موضوع در توییتر

برای ارسال نظر حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید.
برای اینکه بتوانید نظری ارسال کنید باید عضو سایت باشید.
ایجاد حساب کاربری
برای عضویت در سایت ما ، ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !
یا
ورود به حساب کاربری
دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید.

پرش به انجمن:


بازدیدکنندگان موضوع
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
کاربرانی که این موضوع را مشاهده کرده اند: Emma، Emir




task