تالار تفریحی پارسی بکس

نسخه‌ی کامل: دستور پخت شیر پلو
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[تصویر:  rice-milk-01.jpg]
شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری ها به خصوص اردبیل است ، که در آن برنج را به جای آب با شیر درست می کنند و معمولا به صورت کته تهیه می شود و به همراه آن از کشمش و هویج رنده شده و خرمای تفت داده شده و در صورت تمایل از گوشت هم استفاده می شود.
مواد لازم:
 برنج
   ۲ پیمانه
شیر
 ۲ پیمانه
کشمش
 ۲ ق غذا خوری 
زعفران دم کرده
 ۳ ق غذا خوری
خرما 
۵ عدد 
فیله مرغ
 ۵ عدد
کره و روغن
 به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
 به مقدار لازم
لیموترش 
۱ عدد


فیله های مرغ را به همراه ادویه ، نمک ، زعفران و آب لیمو ترش مزه دار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند. 
برنج را به مدت 2 – 3 ساعت در آب و نمک خیس کنید. 
آب برنج را خالی کنید و به همراه شیر در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. 
شیر باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد. 
 
کمی زردچوبه و زعفران و روغن به قابلمه اضافه کنید و مخلوط نمایید و صبر کنید تا شیر به خورد برنج برود و تبخیر شود. 
از زردچوبه حداکثر به اندازه 1 قاشق چایخوری استفاده کنید وگرنه ممکن است برنج را تلخ کند. 
 
احتمال این که اوایل جوش آمدن ، شیر سر برود وجود دارد پس کنار گاز بمانید. 
شیر که تبخیر شد ، برنج را به مدت نیم ساعت دم بگذارید. 
کشمش ها را در تابه با کره کمی تفت دهید تا پف کنند.
هسته های خرما را در صورت تمایل خارج کنید و خرما را هم تفت دهید تا نرم شود. شیر پلو را در دیس بکشید و تکه های مرغ ، خرما و کشمش را برای تزئین روی پلو استفاده کنید.