2022/02/11، 22:14:15
![[تصویر: rice-milk-01.jpg]](https://www.beytoote.com/images/stories/food/rice-milk-01.jpg)
شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری ها به خصوص اردبیل است ، که در آن برنج را به جای آب با شیر درست می کنند و معمولا به صورت کته تهیه می شود و به همراه آن از کشمش و هویج رنده شده و خرمای تفت داده شده و در صورت تمایل از گوشت هم استفاده می شود.
برنج
۲ پیمانه
شیر
۲ پیمانه
کشمش
۲ ق غذا خوری
زعفران دم کرده
۳ ق غذا خوری
خرما
۵ عدد
فیله مرغ
۵ عدد
کره و روغن
به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
به مقدار لازم
لیموترش
۱ عدد
فیله های مرغ را به همراه ادویه ، نمک ، زعفران و آب لیمو ترش مزه دار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند.
۲ پیمانه
شیر
۲ پیمانه
کشمش
۲ ق غذا خوری
زعفران دم کرده
۳ ق غذا خوری
خرما
۵ عدد
فیله مرغ
۵ عدد
کره و روغن
به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
به مقدار لازم
لیموترش
۱ عدد
فیله های مرغ را به همراه ادویه ، نمک ، زعفران و آب لیمو ترش مزه دار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند.
برنج را به مدت 2 – 3 ساعت در آب و نمک خیس کنید.
آب برنج را خالی کنید و به همراه شیر در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
شیر باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.
کمی زردچوبه و زعفران و روغن به قابلمه اضافه کنید و مخلوط نمایید و صبر کنید تا شیر به خورد برنج برود و تبخیر شود.
از زردچوبه حداکثر به اندازه 1 قاشق چایخوری استفاده کنید وگرنه ممکن است برنج را تلخ کند.
احتمال این که اوایل جوش آمدن ، شیر سر برود وجود دارد پس کنار گاز بمانید.
شیر که تبخیر شد ، برنج را به مدت نیم ساعت دم بگذارید.
کشمش ها را در تابه با کره کمی تفت دهید تا پف کنند.
هسته های خرما را در صورت تمایل خارج کنید و خرما را هم تفت دهید تا نرم شود. شیر پلو را در دیس بکشید و تکه های مرغ ، خرما و کشمش را برای تزئین روی پلو استفاده کنید.


مدالها
سیستم تیکت
بخش بازی


مشاهدهی نسخهی قابل چاپ
ارسال این موضوع به یک دوست
نمایش آخرین ارسال این موضوع
اهدای بیشترین امتیاز به این موضوع
مشترک شدن در این موضوع![[-] [-]](https://www.parsibax.ir/images/collapse.png)


![[-] [-]](images/collapse.png)



